Over Kindloket Zwolle

Het Kindloket is een samenwerking van de gemeente met Stichting Meedoen Zwolle, Noodfonds Zwolle en het Jeugdsportfonds.

Via deze web-site worden verschillende kindbenodigdheden op 1 plek aangeboden. Ouders, verzorgers, maar ook professionals kunnen de regelingen via deze site vinden EN aanvragen.

De bijdragen zijn afhankelijk van uw inkomen. Voor kinderen tot 12 jaar geldt 110 % van de bijstandsnorm. Voor kinderen van 12-18 jaar geldt 130 % van de bijstandsnorm.

Als het inkomen onder de norm valt kunt u in aanmerking komen voor vergoedingen voor Schoolreisje, contributie vereniging, dans- of muziekles en sport. Meestal wordt deze dan voor u betaald aan de school, vereniging of instantie. We vergoeden dus alleen de werkelijke kosten op basis van een rekening of brief van de school of vereniging.

Voor mensen die in een lopende SchuldDienstVerlenings-regeling zitten of in de Wettelijke Schuldsanering (WSNP) geldt dat deze sowieso een aanvraag kunnen indienen. 

Er geldt wel een maximum bijdrage per onderdeel. Via het aanvraagformulier vindt u meer uitleg en ziet u ook daadwerkelijk hoe het gaat.

Soms zijn er buitengewone omstandigheden of is er sprake van nood, waarbij de goede (of gezonde ) ontwikkeling van het kind in het geding is. Hulpverleners kunnen dan een beroep doen op het Noodfonds Zwolle. Het Noodfonds hanteert geen inkomensgrens, maar kijkt naar de persoonlijke omstandigheden voor noodhulp voor kinderen die in speciale omstandigheden zitten of waarvan de ouders in bepaalde kosten niet kunnen voorzien. Zie ook www.noodfondszwolle.nl.

Back to Top